Jollat

Seuralla on Pyysaaressa 8 Optimistijollaa ja 4 Zoom8-jollaa. Purjehtimaan siis pääsee vaikkei omaa jollaa olisikaan ja purjehdusvarusteitakin löytyy lainaksi.

Optareista ja optaripurjehduksesta löydät lisää tietoa Suomen optimistijollaliiton sivuilta www.optari.net ja Zoomeista osoitteesta www.zoom8.fi

Hieman vanhemmille junnuille kokeiltavaksi löytyy myös seuran oma E-jolla. Kokeneemmille purjehtijoille käytettäväksi löytyy myös yksi OK-jolla. Lisätietoja E- ja OK-jollien käytöstä voit kysellä seuran junioripäälliköltä.

Varusteet

Jollapurjehduksen aloittamiseen tarvitset ainoastaan siihen sopivat henkilökohtaiset varusteet. Jollapurjehdus on vesiurheilua jossa kastuminen on sääntö eikä poikkeus, joten sopivan asun tulee suojata purjehtijaa ensisijaisesti kylmettymiseltä.

Uloimmaksi asuksi sopii tuulelta, roiskeilta ja sateelta suojaava vesitiivis pusero ja haalarihousut tai kokohaalari. Hyviä märkänäkin läpöisenä pitäviä asusteita ovat märkäpuvut ja neopreenijalkineet sekä -käsineet. Halvimmillaan jopa alle 100 eurolla saa hankittua niin märkäpuvun, jalkineet kuin käsineetkin. Märkäpuku voidaan pukea kuoriasun alle kylmemmissä olosuhteissa ja tarvittaessa väliin voi pukea lisää lämpöä antavia kerroksia. Voit käyttää pelkästään kuoriasua tai märkäpukua lämpimimmissä olosuhteissa. Kesäkeleillä varustukseksi riittää parhaimmillaan shortsit ja t-paita, kelluntaliivejä ja riittävää aurinkosuojaa unohtamatta.

Sopiva päähine pipo, lippis tai huivi - kelin mukaan on myös jollapurjehtijalle tarpeellinen asuste.

Tarjolla on myös vesitiiviitä kuivapukuja jotka pitävät täysin kuivana myös veden varaan jouduttaessa ja ne soveltuvat erittäin hyvin kylmiin tai koviin olosuhteisiin, koska niiden alle voidaan pukea riittävästi lämpimiä kerroksia. Hyvällä ilmalla kuivapuku on usein kuitenkin kuuma asuste verrattuna märkäpukuun tai kevyeen kuoriasuun ja on lisäksi usein paljon kalliimpi investointi kuin märkäpuku.

Seuralla on jollapurehdukseen sopivia kelluntaliivejä joita voi lainata purjehduksen ajaksi. Kauluksellisten eli varsinaisten pelastusliivien käyttöä jollassa ei suositella koska ne rajoittavat liikkumista ja voivat takertua jollan osiin. Lisäksi purjehdusta harrastetaan aina valvonnassa joten pelastusliivien antama lisäturva kelluttavuudessa ei ole niin oleellista kuin yksin veneillessä.

Purjehduksen kokeilemiseen ei siis varsinaisesti tarvita kuin annos reipasta mieltä ja säähän sopivat vaatteet. Lisätietoa varusteista saat junioriohjaajilta.

Junnukalenteri

kesäkuu 2018
M T K T P L S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
ma kesä 25
Junnuleiri Pursiniemessä
ti kesä 26
Junnuleiri Pursiniemessä
ke kesä 27
Junnuleiri Pursiniemessä
to kesä 28
Junnuleiri Pursiniemessä
pe kesä 29
Junnuleiri Pursiniemessä
la kesä 30
Junnuleiri Pursiniemessä
su heinä 01
Junnuleiri Pursiniemessä
ma elo 06 @17:30 - 08:00PM
Junnuilta
ke elo 08 @17:30 - 08:00PM
Junnuilta
ma elo 13 @17:30 - 08:00PM
Junnuilta

 

Facebook Suomen Purjehdus ja Veneily Työväen Urheiluliitto ry