Lipunlaskupuhe 2008

Puheenjohtaja Juha Mäkeläisen Pyysaaren kalliolla 27.9.2008 pitämä puhe

Hyvät seuratoverit!

Syksy on saapunut kauniina ja olemme kokoontuneet päättämään purjehduskesän Pyysaaren kalliolle. Loppukesän sateista huolimatta useimmilla meistä on taas ollut hienoja hetkiä veneilyn, luonnossa virkistäytyksen ja kilpailujen merkeissä.

Tuloksia Pyysaressa

Pyysaaren kehittämiseksi tehty työ tuottaa nyt tuloksia, maisemaa on miellyttävä katsoa niin omin kuin vieraittemme silmin. Varsinkin loppukesän aikana kasvillisuus on alkanut rehoittaa.

Laitteet toimivat ja laituritilaa on saatu lisää. Tosin veneiden määrää ei juuri päästä kasvattamaan vaan tällä pystymme vastaamaan venekoon kasvuun. Talvisäilytystilakin on meillä niukka vaikka pientä lisäystä on tuolla lähimmällä nurkalla toiveissa saada pengerryksin.

Seuran vetovoimaa voi mitata vaikka sillä että uusia kauniita veneitä on saatu mukaan. Pohjoismaisia kansanveneitä on nyt täysi tusina!

Purjehduskilpailut

Kansanveneet ovatkin odotetusti niittäneet huikeasti mainetta kilpailuareenoilla. SM-kilpailujen voittajavene oli Filur miehistönään Aimo Hautojärvi ja Jarmo Vehkakoski; Viaporin tuopissa Janne Mäkisen Oihonna oli voittajana. Avomerikilpailussa isommilla veneillä Stella ja Vesa Särkikangas ovat tunnettuja nimiä: tämän kesän saavutuksia on kovan Gotland Runtin 3. sija luokassaan ja toinen tila Avomeripurjehtijat ry:n Orc2-luokan rankingsarjassa. Jälkimmäisessä ero voittaneeseen veneeseen oli äärimmäisen niukka.

Kilpailut ja niiden järjestäminen ovat tärkeä osa seuramme identiteettiä. Kysymys ei ole niinkään Herttoniemenrannan maiseman koristelemisesta purjeveneillä (vaikka sekin saattaa olla asukkaille tärkeää), vaan seuran säännöissä mainittujen tavoitteiden edistämisestä – siis juuri siitä miksi seura on olemassa.

Tarmokas järjestäjäporukkamme Aatos Kiiverin johdolla on taas hoitanut erinomaisesti tiistain harjoituskilpailujen lisäksi mm. Emäsalon Lenkin ja Vuosipäiväkilpailun järjestelyt. Vaikka Vuosipäiväkilpailu herättää kasvavaa kiinnostusta tiistaikilpailujen vetovoima on ollut vaihteleva. On aihetta miettiä, miten kilpailut saadaan paremmin näkyviin julkisuudessa. Omien jäsentenkin keskuudessa kilpailemista kannattaa suositella!

Hyvänä esimerkkinä julkisuudesta kannattaa mainita nuorisotoimintamme. Oli hauskaa nähdä iloiset leiriläisemme alueuutisten pitkässä esittelyssä.

Kauden päättäminen

Kauden päättymisen merkiksi laulamme kohta Lipunlaskulaulun ja laskemme seuran lipun talvivarastoon. Sitä ennen muistutan vuoden viimeisistä seuratapahtumista. Pikkujoulu pidetään perinteisesti, tänä vuonna marraskuun 29. päivänä ja edeltävänä maanantaina on syyskokous.

Syyskokouksessa linjaamme ensi vuoden toimintaa ja valitsemme uusia toimihenkilöitä. Tänä syksynä on joitakin pitkäaikaisiakin johtokunnan jäseniä luopumassa tehtävästä ansiokkaiden vuosien jälkeen.

Oltuani kaksi vuotta puheenjohtajana joudun nyt itse ilmoittamaan luopuvani ensi vuonna tehtävästä perhesyistä. Kiitän seuratovereita yhteistyöstä ja antoisista hetkistä! Osallistun kyllä edelleen seuran tehtäviin pienemmässä mitassa.

Uusien voimien tulo johtokuntaan tuo varmasti toimintaan myös tervettä uudistumista seuran lähestyessä 85 vuoden ikää. Nyt on taas uuden sukupolven astuttava rohkeasti esiin luomaan seuralle hyvää tulevaisuutta!

Laulakaamme nyt Silja Mäkisen Lipunlaskulaulu.