Lipunlaskupuhe 2013

Lipunlaskupuhe Pyysaaren kalliolla 28.9.2013

Hyvät seuratoverit

Tervetuloa päättämään seuran 88. purjehduskausi perinteiseen tapaan Pyysaaren kalliolle. Tänä kesänä on sää suosinut meitä veneilijöitä, sillä aurinkoa, lämpöä ja purjehdustuulta on riittänyt pitkälle syyskuulle. Aurinkoinen ilma on myös taannut ravintolamme asiakkaiden viihtyvyyden ja riittävyyden, joka näkyy hyvänä tuloksena.

Nuoriso- ja kilpailutoiminta

Seuramme junioritoiminta on ollut tällä kaudella ilahduttavan vilkasta. Nuorisotoimikunta järjesti onnistuneen Pursiniemen junnuleirin lisäksi alkukesästä kaksi päiväleiriä Pyysaaressa. Junnuillat keskiviikkoisin ovat nekin vetäneet nuoria vesille. Erityisesti mieltä lämmittää junnujen osallistuminen elokuun puolivälissä Linnanmäki-regattaan sekä viikko sitten Marjaniemen Purjehtijoiden järjestämään perinteikkääseen joukkuekilpailuun Karpin Viestiin, jossa juniorijoukkueemme "HTPS:n Hurjat" purjehti voittoon. Samana päivänä järjestetyn Optistart -kisan juniorisarjassa oli Aku Koivistoinen toinen ja Aleksi Nurminen kolmas, sekä nuorten sarjassa Samu Heinonen kolmas. Annetaan junnuille aploodit!

Myös varttuneet kilpapurjehtijamme ovat päässeet palkintosijoille. Viaporin Tuopin folkkariluokassa veivät HTPS:n puuveneet upean kolmoisvoiton: Markku Jutila Liplalla kultaa, Jarkko Reiman Hillalla hopeaa ja Satu Salmivalli Airicalla pronssia! Samassa kisassa voitti Tapani Koskela Silene III:lla pronssia. Folkkareitamme osallistui myös Tallinnassa Greta Regattaan, jossa Ilppo Kivivuori voitti hopeaa Made-veneellään. Avomerikisoissa on Nissan Arita Airportilla purjehtinut Vesa Särkikangas tiimeineen sijoittunut erinomaisesti: he voittivat luokkansa rankingin ja offshore viikolla ottivat pronssia ollen paras suomalaisvene. He voittivat luokassaan myöskin Kopun Hki-Tallinna -kisan.

HTPS:n omat kilpailut - Emäsalon Lenkki toukokuun lopussa, Vuosipäiväkisa kesäkuussa ja Tasoitusmalja viikko sitten sekä kaikki tiistaikisat, ovat jälleen kerran olleet hyvin järjestettyjä, niihin on ollut ilo osallistua. Kiitos siitä kuuluu kilpailupäällikkömme Markku Villikan vetämälle kilpailutoimikunnalle ja sen avustajille. Markku on ikävä kyllä ilmoittanut lopettavansa kilpailupäällikkönä toimimisen. Uuden vetäjän löytäminen sekä kilpailutoimikunnan vahvistaminen on erittäin tärkeää, jotta voimme jatkaa kilpailujen järjestämisperinnettämme.

Saaritukikohdat Pursiniemi ja Pyysaari

Pursiniemessä paljastui kesän alussa mittava, Antti-myrskyn aiheuttama puiden kaatuminen. Puita on saatu siirrettyä ja pilkottua valtavan paljon, kiitos erityisesti Villikoiden hoitaman ripeän tiedotuksen, töiden organisoinnin ja niihin osallistumisen sekä kaikkein kesän aikana puutalkoisiin osallistuneiden seuralaisten. Sitkeästä urakoinnista huolimatta jää metsään siirrettävää puuta tuleviksikin vuosiksi. Myrskytuhojen kunnostuksen yhteydessä havaittiin vuoto majan katossa, jonka korjauksen rahoittamiseksi pidettiin elokuun alussa ylimääräinen jäsenkokous. Rahoituksen varmistuttua uusittiin katto rakenteineen ennätysnopeasti ja ammattitaidolla. Urakan neuvottelusta ja työn valvonnasta kuuluu iso kiitos Timo Järviselle. Nyt meillä on Pursiniemen majassa uusi katto ja saunapuita riittävästi vuosiksi eteenpäin.

Pyysaaressa on jatkettu paikkojen siistimistä – keväällä ravintolan yläkerrassa ja elokuussa purjeiden kuivaustilassa. Lopputulos on hyvä, pidetään paikat jatkossakin kunnossa ja romut poissa Pyysaaresta. Huolta on pidettävä myös Pyysaaren kiinteistöistä ja erityisesti ravintolan toimintamahdollisuuksista elintarvikelain uudistuessa, sillä ravintolan tuotto on seuralle merkittävä tulonlähde. Kiinteistötoimikuntamme miehitys on tällä hetkellä aivan liian pieni, siihen tarvitaan väistämättä vahvistusta.

Satamapaikat ja telakka-alue välineineen ovat veneilijöiden kannalta Pyysaaren tärkeimmät palvelut. Niistä ovat telakkatoimikunnan kanssa huolehtineet telakkamestarimme Juuso Kanerva sekä satamakapteenimme Jouni Remes , joka on ilmoittanut lopettavansa, myös telakkamestarillamme on vaikeuksia jatkaa tehtävässään. Omasta puolestani kiitän heitä hienosti hoidetusta tontista. Kiitän myös muita toimikuntia vetäjineen sekä kauden aikana erilaisiin talkoisiin osallistuneita jäseniä arvokkaasta seuratyöstä.

Lopuksi

Seuran toimintasuunnitelma vuodelle 2014 vahvistetaan ja toimihenkilöt sekä toimikuntien jäsenet valitaan syyskokouksessa maanantaina, 25. marraskuuta.
On ehdottoman tärkeää löytää henkilöt seuran avaintehtäviin viimeistään tällöin. Muistammehan myös, että yksin, ilman jäsenkunnan tukea ja apua sekä tehdyn vapaaehtoistyön arvostamista, ei kukaan pysty näitä avaintehtäviä hoitamaan. Haastan kaikki jäsenet osallistumaan aktiivisesti seuramme toimintaan ja kehittämiseen. Aktiivisuus toimikunnassa tarjoaa parhaat vaikuttamismahdollisuudet ja talkoisiin osallistuminen on hienoin tapa tukea eri toimikuntia. Lämpimästi tervetuloa mukaan – pidetään HTPS hyvänä talkooseurana ensikin vuonna!

Helena Venäläinen